0

اختلال نعوظ چگونه بر سلامت رابطه جنسی تاثیر می گذارد؟

تینا طب

نوشته شده توسط
اختلال نعوظ و درمان زود انزال مردان و تاثیر آن بر سلامت جنسی

01

شهریور


اختلال نعوظ یکی از مشکلات اساسی رابطه جنسی می باشد. بیماری های جنسی در مردان و زنان با رویکرد چند رشته ای، از جنبه های زیست شناختی، روانشناختی و جامعه شناختی، یعنی زیست روانی-اجتماعی ارزیابی می شود. در پیشگیری از این بیماری ها، افزایش آگاهی از تمایلات جنسی افراد و برخورد زوجین با بیماری ها توسط پزشکان از اهمیت بالایی برخوردار است.


اختلال نعوظ

اختلال در عملکرد جنسی و نعوظ می تواند اثرات مضری بر کیفیت زندگی مردان داشته باشد. اکثر بیماران علائم افسردگی و اضطراب مربوط به عملکرد جنسی را دارند. این علائم بر تجربه جنسی شریک زندگی آنها و کیفیت زندگی آنها تأثیر می گذارد.

به دلیل حساسیت این بیماری، اختلال نعوظ در عملکرد جنسی مردان توجه متخصصان سلامت جنسی جامعه را به خود جلب کرده است. میزان اختلال عملکرد جنسی در مردان نسبتاً بالا است و این اختلالات اغلب با کاهش کیفیت زندگی همراه است. با وجود این توجه فزاینده، تأثیر این اختلالات بر شریک زن به خوبی درک نشده است.

مجموعه کوچکی از تحقیقات تأثیر اختلال عملکرد جنسی مردانه بر سلامت جنسی شریک زن را مورد بررسی قرار داده اند و این شواهد نشان می دهد که اختلال عملکرد جنسی مردان می تواند منجر به اختلالات جنسی زنان نیز شود. تأثیر روانی عمدتاً در ادبیات بالینی توصیف شده است. اجماع عمومی این است که اختلال عملکرد جنسی مردان باعث افزایش ناراحتی جنسی در زنان می شود. و رابطه زناشویی را دچار اختلالات می کند.

مشکلات سلامت رابطه جنسی از اختلال نعوظ تا بی میلی

علل ارگانیک و روانشناختی اساسی اغلب در هم تنیده هستند. البته نقش عوامل جامعه شناختی را نمی توان انکار کرد! فردی که هم در سلامت جنسی و هم در سلامت کلی خود کمبودهایی دارد می تواند بر سلامت عمومی تأثیر منفی بگذارد.


این واقعیت که تمایلات جنسی در جامعه ما تابو است می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در دسترسی به اطلاعات لازم در مورد سلامت جنسی شود. نقش هایی که در محل زندگی و جامعه تعیین می شود نیز می تواند بر جنسیت تأثیر بگذارد.

متخصصان اورولوژی درباره مشکلاتی که در زنان و مردان دیده می شود اطلاعاتی ارائه کرد و اظهار داشت : اگر در مورد بیماری های جنسی صحبت نشود و از پزشک کمک نگیرد، مشکلات بزرگ تری در آینده به دنبال خواهد داشت.

مشکل سفت شدن آلت


اختلال نعوظ، یعنی مشکل سخت شدن و نعوظ آلت، در یکی از هر دو مرد در سطح خفیف، متوسط ​​یا شدید دیده می شود. این مشکل می تواند در افراد بین 25 تا 60 سال که فعالیت جنسی دارند رخ دهد. اگر این مشکل بیش از سه تا شش ماه تجربه شود، لازم است با پزشک متخصص مشورت شود.

اختلال برانگیختگی در مردان به دلیل ناتوانی آلت تناسلی در سفت شدن کافی، از مقاربت جلوگیری می کند. انواع مشکلاتی که می تواند از جریان خون جلوگیری کند، مکانیسم های عصبی و هورمونی را تحت تاثیر قرار دهد و سیستم عروقی را مختل کند، مشکلات نعوظ را به همراه دارد.

درمان دارویی، درمان با موج شوک آلت تناسلی، تزریق‌های موضعی که با تشدید جریان خون در آلت تناسلی و دستگاه‌های خلاء آلت تناسلی که می‌توانند نعوظ ایجاد کنند، درمان می‌شوند. اگر هیچ یک از این نتایج حاصل نشد، می توان پروتز را روی آلت تناسلی قرار داد.

انزال زودرس


انزال زودرس به حالت انزال قبل یا در اولین دقیقه بعد از مقاربت واژینال اطلاق می شود. این اختلال که بین 20 تا 25 درصد در جامعه مشاهده می شود. می تواند مشکلاتی را بین زوجین ایجاد کند و به مرور زمان باعث مشکلات نعوظ در مردان شود.

انزال زودرس شایع ترین (از هر سه مرد) اختلالات جنسی در مردان است. انزال زودرس به انزال غیر ارادی با تحریک جنسی محدود گفته می شود. با گذشت زمان، بر روی جنسیت و زندگی مرد و شریک زندگی او تأثیر منفی می گذارد. این اغلب منجر به بی میلی جنسی و اختلال نعوظ می شود.

انزال زودرس با شروع زندگی جنسی قابل مشاهده است، ضمن اینکه زندگی جنسی طبیعی را حفظ می کند، به دلایل مختلف دیرتر نیز دیده می شود. این واقعیت که بیمار و شریک زندگی او این موضوع را به عنوان عاملی مؤثر بر رابطه جنسی خود می دانند و با پزشک مشورت می کنند، به جلوگیری از مشکلات بزرگی که ممکن است در آینده رخ دهد کمک می کند. هرچه زودتر به پزشک مراجعه شود، زوجین کمتر تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

میل جنسی کم


فقدان میل جنسی کافی برای فعالیت جنسی به عنوان یک مشکل در فرد و رابطه او تلقی می شود. تعریف این اختلال دشوار است و شیوع آن در طیف وسیعی از 50-3 درصد در جمعیت دیده می شود. میل جنسی پایین می تواند مادام العمر از اولین لحظات زندگی جنسی فرد باشد.

در هر مرحله از زندگی قابل مشاهده است. این ناراحتی؛ در مواردی که بیمار محدود به فردی است که با او است، مشکل زوج مطرح است. بی میلی رایج جنسی در مردان؛ عوامل محیطی، تربیت فرد، جنبه های خانوادگی و ساختار شخصیتی مانند جنبه های زیست روانی-اجتماعی باید بررسی شوند. در چنین مواردی با ارزیابی ساختار فیزیولوژیکی و روانی-اجتماعی فرد به نتیجه می رسد.

اختلال میل جنسی کم‌فعال


مطالعات نشان می دهد که این اختلال در حدود 30 تا 35 درصد از زنان در گروه سنی 18 تا 60 سال دیده می شود. بسیاری از بیماری های مزمن مانند اختلالات تیروئید، دیابت، بی اختیاری ادرار می توانند باعث این مشکل شوند. دلایل روانی مانند تجارب بد جنسی، استرس، اختلال اضطراب، بی اعتمادی به تصویر بدن و افسردگی نیز باعث این بیماری می شود. به اهمیت بسیاری از داروهای هورمونی یا غیر هورمونی و تکنیک های روانشناختی در درمان این اختلال توجه می کند.

اختلالات برانگیختگی


در طول فعالیت جنسی، به تکرار مداوم و مکرر برانگیختگی در اندام تناسلی زنان، اختلال برانگیختگی گفته می شود. بیماری های عصبی موثر بر سیستم عصبی خودمختار، دیابت که اثرات خود را بر سیستم های عروقی و عصبی نشان می دهد، مداخله جراحی، عفونت های مکرر مجاری ادراری یا واژن و داروهای مورد استفاده در درمان بیماری های مختلف و همچنین استرس حاد یا مزمن، یکنواختی در رابطه، اختلال در عملکرد جنسی شریک زندگی بر وضعیت تأثیر می گذارد.

بیمار باید از نظر پزشکی، جنسی و روانی اجتماعی ارزیابی شود. کرم‌های روان‌کننده، درمان‌های دارویی هورمونی یا غیر هورمونی، دستگاه‌های کلیتورال تراپی و رویکردهای روان‌شناختی به بیماران در رفع این بیماری کمک می‌کنند.

اختلالات ارگاسمیک


اگر میل جنسی یک زن با برانگیختگی ادامه یابد، با یک مرحله ارگاسم و حل و فصل و به دنبال یک فاز ثابت با تغییرات بدن به پایان می رسد. در هنگام ارگاسم، انقباضات غیرارادی و شدید در عضلات واژن، مقعد و کف لگن با انقباضات رحم همراه است. با بیان اینکه همه این انقباضات باعث ارگاسم می شود، اختلالات ارگاسم. به دلیل داروها و عوارض جانبی آنها، دیابت، بیماری هایی که از انقباض ساختار عضلات لگن جلوگیری می کنند، تغییرات هورمونی، مشکلات روابط و دلایل روانی اجتماعی رخ می دهد.

در حالی که علل بیولوژیکی باعث شروع ناگهانی می شود، علل روانی-جنسی می تواند منجر به اختلالات ارگاسم طولانی مدت و حتی مادام العمر شود. پزشکی، هورمونی، بررسی علل عصبی فیزیولوژیکی و فارماکولوژیک؛ آگاهی بدن و آموزش آناتومی و برنامه درمانی روانشناختی اجرا می شود. در موارد سخت‌تر، روانکاوی، درمان‌های شناختی-رفتاری و ابزارهای مختلف پزشکی نیز می‌تواند برای کمک به کار رود.

اختلال عملکرد جنسی در مردان و زنان چگونه تجربه می شود؟

از آنجایی که سلامت رابطه جنسی بستگی به میزان توانایی و عملکرد فرد دارد مشکلات جنسی مختلفی نیز ایجاد می شود. اول از همه، یک دوره آشنایی با یکدیگر وجود دارد. در این دوران زوج هایی هستند که به دلیل اختلالات عملکردی نمی توانند رابطه داشته باشند و سال ها تحت درمان قرار نمی گیرند. 

واژینیسموس بیشتر در زنان و انزال زودرس (انزال زودرس) در مردان شایع است. در سالهای بعد زن پس از بچه دار شدن در نظر مرد وجهه مادر بودن و همسر بودن را نیز دارد و ممکن است مرد دور شود. سپس دوره یائسگی برای زنان فرا می رسد. همچنین یک دوره تغییر مختص مردان وجود دارد. در این دوره ها، در حالی که زنان راحت تر خود را با شرایط جدید وفق می دهند، مردان ممکن است مستعد کمبود سال های جوانی باشند و شرایط را نپذیرند.

انزال زودرس چگونه درمان می شود؟

در رابطه جنسی برخی از زوج ها ممکن است این وضعیت را عادی بپذیرند. یکی از راههای درمان زود انزالی افزایش تعداد دفعات رابطه جنسی، موثرترین روش در درمان زود انزالی است. اساس درمان، کنترل انزال مرد است. درمان‌های دیگری مانند اسپری‌های تاخیری یا استفاده از داروهای گیاهی می‌توانند باعث افزایش مدت زمان رابطه جنسی و دیر انزالی شود اما این روش برای همه افراد به طور یکسان کار نمی کند.

رویکرد مرد در درمان، توانایی او در بیان واضح مشکل، پذیرش درمان و معاینه منظم او بر موفقیت تأثیر مثبت دارد. تعیین اینکه آیا انزال زودرس به دلیل مشکلی رخ می دهد یا خیر، مهم است. اگر این مشکل به دلیل بیماری در سیستم ادراری باشد، ابتدا این بیماری درمان می شود. هیچ دارویی فقط برای نشان دادن انزال زودرس تولید نمی شود. با این حال، عوارض جانبی برخی از داروها برای درمان زود انزالی استفاده می شود.

اختلال نعوظ چگونه درمان می شود؟

درمان اختلال نعوظ ممکن است بسته به شرایط مشکل متفاوت باشد. اگر به دلیل بیماری روانپزشکی یا در صورت وجود بیماری جسمی رخ دهد، ابتدا باید این بیماری ها را درمان کرد. حتی اگر علت اختلال نعوظ ارگانیک باشد، مشکلات روانی در زوجین یا مشکلات زناشویی می تواند به مرور زمان این تصویر را تشدید کند. 

اگر دلایل روانشناختی در شکل گیری مشکل پیشتاز باشد، از درمان جنسی استفاده می شود. درمان 1 تا 4 ماه طول می کشد و در صورت ادامه آن با زوجین میزان موفقیت افزایش می یابد. و همچنین می توان یک دوره درمان دارویی برای فرد در نظر گرفت و از داروها و مکمل های جنسی به درمان اختلال نعوظ کمک می کنند استفاده کرد. قرص هایی مانند ویگرگس پلاس ، وایمکس ، قرص داپوکستین ، قرص ویاگرا و سیالیس می تواند بسیار موثر عمل کند.

آیا انحنای آلت تناسلی مادرزادی است؟

انحنای آلت تناسلی انحنای ناشی از یک ناهنجاری مادرزادی است که در سنین پایین مشاهده می شود. با فراوانی 0.5-6 در هزار دیده می شود. “انحنای مادرزادی آلت تناسلی” به دلیل رشد نامتقارن در لایه های داخلی آلت تناسلی رخ می دهد. 

در صورت نعوظ، انحنای شدید آلت تناسلی باعث درد، دشواری یا ناتوانی در داشتن رابطه جنسی می شود. اگر خمیدگی مانع از مقاربت شود، آلت تناسلی را می توان با جراحی اصلاح کرد. به همین دلیل معمولاً مردان جوان با انحنای مادرزادی آلت تناسلی در مراحل اولیه زندگی جنسی خود به متخصص اورولوژی مراجعه می کنند. تشخیص با یافته های معاینه و تصویر آلت تناسلی نعوظ به دست می آید. نتایج درمان جراحی عمدتاً مثبت است.

انحنای آلت تناسلی چگونه درمان می شود؟

یکی دیگر از علل انحنای آلت تناسلی، که بیشتر در 0.2-1 درصد از مردان و در مردان 40-60 ساله تشخیص داده می شود، بیماری پیرونی است. در این بیماری که علت آن به طور کامل مشخص نیست، مردان می توانند متوجه سختی و ندول های قابل لمس در آلت تناسلی خود شوند. 

ممکن است با شکایاتی مانند درد در هنگام نعوظ، انحنا، مشکل در مقاربت و ناتوانی در نعوظ به متخصص اورولوژی مراجعه کند. این انحنا، که می تواند به سرعت یا آهسته رخ دهد، ناشی از سفت شدن بافت همبند است که پس از التهاب یا ضربه در لایه های داخلی آلت تناسلی ایجاد می شود.

در درمان بیماری از داروهایی به صورت قرص یا روش هایی مانند تزریق به آلت تناسلی استفاده می شود. این روش ها می توانند درد را تسکین دهند و انحنای برخی افراد را کاهش دهند. با این حال، در صورت وجود انحنای شدید آلت تناسلی، درمان جراحی لازم است. با این حال، در میان عوارض درمان جراحی، اختلال نعوظ و کوتاه شدن آلت تناسلی می تواند رخ دهد.

واژینیسموس چیست؟

واژینیسموس که به معنای انقباض غیرارادی ماهیچه های ورودی واژن و عدم رابطه جنسی است، از همان شب اول زوجین را با مشکل مواجه می کند. زوج ها ترجیح می دهند ابتدا درمان را خودشان انجام دهند. با این حال، تلاش های ناموفق می تواند آنها را بیش از تمایلات جنسی از بین ببرد. این زوج ها معمولا وقتی می خواهند بچه دار شوند به متخصص مراجعه می کنند.

 این تشکیل به شکل پلاک سخت از کشش در لایه های آلت تناسلی در هنگام نعوظ جلوگیری می کند و انحنا به آن سمت ایجاد می شود. این ناراحتی ممکن است هیچ مشکل جنسی در مردان ایجاد نکند و ممکن است باعث انحنای جدی در آلت تناسلی نشود. نکته مهم این است که آیا این بیماری باعث نعوظ دردناک و انحنای شدید آلت تناسلی می شود و از رابطه جنسی جلوگیری می کند. 

واژینیسموس چگونه درمان می شود؟

تنها روش موفق درمان واژینیسموس در جهان؛ درمان جنسی است. درمان که 6-8 یا 8-12 جلسه طول می کشد، با انجام تکالیف پیش می رود. برخی از تمرینات رفتاری نیز انجام می شود. در این درمان، هدف از بین بردن اضطراب و ترس ناشی از افسانه های جنسی در ذهن زن است. اگر فرد دارای مشکلات همراهی مانند افسردگی و اختلال اضطراب باشد، معمولاً این مشکلات در وهله اول درمان می شوند. اقداماتی برای رفع موانع جنسی انجام می شود.

آیا واژینیسموس بر مردان تأثیر می گذارد؟

هنگامی که واژینیسموس برای مدت طولانی درمان نشود، درک مرد در مورد تمایلات جنسی پس از مدتی بدتر می شود. این می تواند تا حد اختلال نعوظ (اختلال نعوظ) پیش رود. از سوی دیگر، این واقعیت که تمایلات جنسی برای قرن ها تابو محسوب می شود و با احساس گناه همراه است نیز می تواند افسانه هایی را در ذهن مردان ایجاد کند. این منجر به اضطراب عملکرد می شود. مردی که با این افسانه بزرگ می‌شود که مرد باید همیشه آماده رابطه جنسی باشد، می‌تواند کوچک‌ترین مشکلی را که تجربه می‌کند بزرگ‌تر کند و با تحت تأثیر قرار گرفتن بیشتر وارد یک دور باطل شود. مردان ممکن است مشکل واژینیسموس را ناخواسته و طرد شده درک کنند و ممکن است احساس رنجش یا عصبانیت کنند. به همین دلیل تمایلات جنسی بین زوجین مشکل سازمی باشد.

داروهای مورد استفاده در درمان نعوظ


اختلال نعوظ یکی از رایج ترین مشکلاتی است که امروزه با آن مواجه می شویم. در سال های اخیر، افزایش قابل توجهی در استفاده از داروهای خوراکی مورد استفاده در درمان اختلال نعوظ مشاهده شده است.

این داروها داروهایی پیشگامانه در درمان نعوظ هستند. این گروه از داروها عموماً به عنوان مهارکننده های فسفودی استراز نوع 5 (مهارکننده های فسفو دی استراز نوع 5، PDE5i) شناخته می شوند.

این داروها که توسط شرکت های بزرگ پیشرو در جهان تولید می شدند، اکنون توسط شرکت های زیادی تولید می شوند. در کشور ما نیز شرکت های داخلی اقدام به تولید این گروه از داروها کرده اند و در داروخانه آنلاین تینا برای فروش عرضه می شوند.

خلاصه

اختلال نعوظ یک مشکل مداوم است، با این حال، می تواند باعث استرس شود، اعتماد به نفس شما را تحت تاثیر قرار دهد و به مشکلات رابطه کمک کند. مشکلات در نعوظ یا حفظ نعوظ نیز می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد که نیاز به درمان دارد و یک عامل خطر برای بیماری قلبی است.

داروهای درمان اختلال نعوظ که شامل سیلدنافیل، تادالافیل، وایمکس یا ویگرگس پلا است. این قرص ها با افزایش سفت شدن و ماندگاری نعوظ، جریان خون آلت تناسلی شما را افزایش می دهند.

دیدگاه های نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابهی که شاید بخواهید مطالعه کنید...